Известие

Collapse
No announcement yet.

Ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

---------- Post added at 17:42 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

[/COLOR]Това със махането на изживелия вече катализатор и слагането на резонантно гърне,не поврежда ли работата на ламбд сондата-компа и в последствие работата на двигателя,поради по голямата скорост на излизане на изгорелите газове.Срещал съм и такова мнение.Ускорението, ще се повлияе ли след махането на катализатора?
    Last edited by Georgiev6908; d.m.y г., 17:44.

Comment

Аз махнах моя катализатор преди около 5К. На този етап няма проблеми със сондата или с нещо друго. Имам усещането, че тягата се увеличи малко.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

може би е резонен въпросът, как е станало замерването, с каква техника. Защото, ако например, е със секундомер, има голяма вероятност от грешка, грешка субективна. Ако друг натиска секундомера, ще е друго показание, уверен съм.
        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от Georgiev6908 Покажи съобщение
          Уточнението за 1-та година беше заради предполагаемият въпрос: колко съм навъртял за 1г.и дали несъм я сдухал за този период ,по точно за компресията.На газ не ме интересува ,а на бензин тези 2 сек.забавяне спрямо стандартното ускорение на 3-та какво говорят.Всичко го правя както трябва и по същият начин като миналата година.Тогава 11 сега 13 сек.При всички повторения.Ако е запушен катализатор,ще вдига ли 160км?Ако е комресия,-не съм я карал много -около 5000км и внимателно.Бензина е нов 98 октана и не се застоява в колата.
          На тоя боксер, няма много смисъл да му наливаш 98. Няма как да осигури достатъчно предварение за ефективно исползване на високооктанов бензин. Освен ако не сте монтирали ТАП, който работи и на бензин. Ако газовата е обикновена без емулатор на ламбдата, и записва грешки - изтрий ги, въпреки че той като спре да гледа сондата, гори по вече, но и върви по вече(поне моя). Катализаторът може да е частично задръстен и да сваля малко от мощноста. Принципно, тоя дзвер трябва да вдига до 190. Разликата не е достатъчно голяма, та да набедите нещо с голяма степен на вероятност. Ще са необходими много ресурси, за минимален краен резултат.
          Ако разполагате с подходящ манометър, може да проверите налягането в бензиновите рейки. Да, хубаво е да се измери компресията, но.....
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Със хронометър от смартфон на стойка,както и миналата година.Но повече ме интересува дали постоянната разлика от 2 сек.за 1г.е от слаба компресия,въпреки че на 1ва и 2ра ускорява по стандарт.На 3та ускорява с 2 сек по бавно от миналата година.Не е болка но ме дразни.
            Благодаря за мненията ви! Във всяко има по нещо важно.
            Last edited by Georgiev6908; d.m.y г., 19:23.

Comment

Working...
            X